Eko-mehaniki 3.del

Eko-mehaniki 3.del

Vsi komaj čakamo na beli sneg, da prekrije sivo Ljubljano in prinese igrivost ter veseli december. Poleg snega, pa tudi nestrpno čakamo zadnji sklop Eko-mehanikov (3. del). In kdor čaka, dočaka. Do sedaj smo izvedli 2 sklopa, prvi v obliki 3-dnevne delavnice v prostorih BioTehne/Rampe. Drugi del je bil sestavljen iz kar 5-dnevne delavnice, ki je potekala na Kemijskem Inštitutu. Zadnji sklop bo potekal nekoliko drugače. Tokrat smo v razponu enega meseca pripravili tri delavnice, ki se bodo dogajale ob petkih. Vse delavnice so seveda brezplačne in namenjene otrokom od 8 do 15 let starosti. Lokacija bo zopet Kernikova 4 v prostorih BioTehne in Rampa laboratorija.

  • 14.11.2014: Blinkiji (17h do 20h) – Spoznali bomo kako so naredijo tiskana vezja, ki se uporabljajo v telefonih, računalnikih in vseh ostalih električnih napravah. S pomočjo jedkanja in spajkanja bomo izdelali utripajoče obeske, ki bodo krasili ključe ali torbo.
  • 21.11.2014: Kako narediti elektriko doma (17h do 20h) – Ker je na svetu vse večja poraba elektrike, bo nam kar prav prišlo, da se naučimo kako lahko sami pridelamo nekaj elektrike doma. Naš cilj je prižgati LED lučko. Vaš izziv pa razviti bolj učinkovite vire pridobivanja elektrike.
  • 12.12.2014: Solarboti (17h do 20h) – Vso znanje, ki smo ga osvojili na prejšnjih dveh delavnicah, bomo tukaj uporabili in sestavili robotka, ki se bo s pomočjo sončne energije poizkusil premikati. Koliko se bo premikal, je odvisno od natančnosti in iznajdljivosti.

Vse tri delavnice se izvajajo v prostorih BioTehne in Rampa laboratorija, ki se nahajata na Kersnikovi 4 v Ljubljani. Potekale bodo od 17h do 20h, za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Delavnice so brezplačne. Število prostih mest je omejeno, tako da pohitite s prijavo. Prijavite se lahko za prvi dve delavnici. Prijave za tretjo delavnico (Solarboti, 12.12.) bomo sprejemali kasneje in vas obvestili.

Prijavite se lahko na 5hek@kersnikova.org ali na info@radovedni.si

Produkcija delavnic: Akademija za radovedne, BioTehna in Rampa lab. Izvedbo delavnic omogoča Mestna občina Ljubljana.