Poletna delavnica na Kemijskem inštitutu

Poletna delavnica na Kemijskem inštitutu

Leto je naokoli in poletne počitnice so se začele. Najprej nekaj oddiha, potem nekaj potepanj po novih lokacijah, za konec pa enotedenska znanstvena delavnica na Kemijskem inštitutu. Letos smo Radovedni v sodelovanju z Laboratorijem za molekularno biologijo in nanobiotehnologijo pripravili delavnico z naslovom “Poletna priprava svetlečega proteina v bakterijah”.

Od 24. do 28. avgusta se bomo vsak dan, od 9h do 14h dobivali v laboratoriju in se učili osnov genetike, laboratorijske prakse, transformacije, bakterij, o genetsko modificiranih organizmih in pridobivanju fluoroscenčnih proteinov v bakterijah. Za nekaj časa se bomo prelevili v prave znanstvenike.

Cena poletne delavnice je 60€, obstaja pa tudi možnost doplačila za malico. Vse dodatne informacije in prijave zbiramo na info@radovedni.si. Delavnice so namenjene mladenkam in mladeničem med 13 in 16 letom mladosti.

 

Delavnice izvajajo in omogočajo: Akademija za Radovedne in Laboratorij za molekularno biologijo in nanobiotehnologijo (Kemijski inštitut).