Dejavnosti

...kaj vse ponujamo.

DELAVNICE

Iz vsakdanjega življenja nam je znano, da se največ naučimo, če stvari izkusimo na lastni koži, ali jih naredimo sami. Tako med našimi znanstvenimi delavnicami udeleženci ob pomoči mentorja sami ustvarjajo in izdelujejo eksperimente. S tem se ob zabavi in sproščenem vzdušju učijo zakonitosti narave ter druge spretnosti, ki jim bodo prišle prav v življenju. Izvajamo različne delavnice, ki temeljijo na znanosti in se poglabljajo v zakonitosti fizike, biologije, računalništva, kemije …

ŠOVI

Znanstveni šovi so znanstvena predavanja, ki obravnavajo določeno tematiko. Od klasičnih predavanj se razlikujejo v tem, da jih sestavljajo atraktivni poskusi. V zgodbo vključujemo tudi udeležence, ki tako aktivno sodelujejo pri razlagi in pojasnilih naravnih zakonitosti s svojimi idejami in predlogi. Ob tem se ustvari sproščeno vzdušje, ob katerem si udeleženci lažje zapomnijo, kaj so videli in slišali. In o tem navdušeno razlagajo še vsem prijateljem in sorodnikom.

ROJSTNI DNEVI

Radoveni verjamemo, da si človek največ zapomni, ko se uči ob zabavi. Z nami lahko praznujete rojstni dan, ko lahko v sproščenem in zabavnem okolju širimo zanimivosti narave, ki se vsem nevede globlje vtisnejo v spomin. Skozi zabavno mešanico igre in delavnice se rojstni dan prelevi v magično popotovanje v znanosti, ki ga vsi udeleženci – še posebej pa slavljenec – doživijo entuziastično in veselo. Vsak rojstni dan pa ponuja tudi presenečenje.

Rojstni dnevi

Radovednost je ena velikih skrivnosti sreče.

—Bryant H. McGill