Delavnice

...kjer sami naredite znanost.

Robotki

ROBOTKI

Izdelali bomo lastnega robotka! Spoznali bomo alternativno pridobivanje energije, spajkanje, osnove elektronike in delov, ki sestavljajo robotka. Dotaknili se bomo tudi vse večje težave elektronskih odpadkov in prikazali, kako lahko iz nerabljene elektronike naredimo zabavnega robotka, ki se premika s pomočjo sonca.

Čas trajanja: 180 min

Rakete

RAKETE

Na delavnici bomo izdelovali rakete, načrtovali njihov vzlet, preizkusili načine pristajanja in se naučili varno pristati. Poleg osnovnih načel fizike v praksi (gravitacija, sila, pritisk …) se bodo udeleženci preizkusili tudi v ustvarjalnosti in domišljiji. Za nekaj časa se bodo otroci prelevili v čisto prave inženirje vesoljskih plovil.

Čas trajanja: 60 min

Naredi sam

NAREDI SAM

Sklop kratkih delavnic, kjer se udeleženci naučijo, kaj se zgodi, če zmešamo barve, kako lebdi recikliran hovercraft, kako lahko vidimo barve v črno-belem krogu in kako si lahko iz domačih sestavin zgradimo prav posebno glasbilo. Kaj potrebujemo za magični fižolček? Ta delavnica je pravi majhen raziskovalni center, katerega dolžino in teme lahko prilagodimo vašim željam.

Čas trajanja: 60 – 180 min

Elektroavti

ELEKTRO-AVTO

Kako bi bilo, če bi lahko elektriko proizvajali na nam zabaven način? Z igranjem košarke ali nogometa? Z igranjem z našimi najljubšimi igračami? S tekom? Tukaj spoznamo, kako lahko z igro ustvarjamo elektriko (in je ne samo porabljamo). Izdelamo avto, ki tokrat namesto porablja, ustvarja elektriko.

Čas trajanja: 180 min

Blinki

UTRIPAJOČI OBESKI

Skozi proces načrtovanja grafike in varnega jedkanja se bomo prebili do tiskanih vezij, podobnim tistim v telefonih in računalnikih. Na unikatne ploščice bomo spajkali odslužene dele računalnikov in se sproti naučili osnov delovanja električnih elementov. Vsak bo naredil edinstven obesek utripajoči obesek – Blinki.

Čas trajanja: 180 min

Pišite nam

12 + 13 =