Šovi

...60 minut čiste znanstvene zabave.

VROČE

Na kratko se bomo sprehodili skozi zgodovino in ponovno odkrili ogenj. Ugotovili bomo, kaj potrebujemo, da ga zanetimo. Da slučajno ne bi prišlo do požara, se ga bomo naučili pogasiti na različne načine in naredili bomo lastni gasilni aparat. Ste že videli zelen ali vijoličen ogenj? Ogenj na roki?

Čas trajanja: 45 min

Vroče

LEDENO

Naučili se bomo, katera je najnižja temperatura, ki jo lahko dosežemo. Igrali se bomo s tekočim dušikom, naredili bomo led, ki za sabo ne pusti mokre lužice in povedali, zakaj se je junaku filma Ledena doba jezik prilepil na ledeno kocko.

Čas trajanja: 45 min

Ledeno

SVETLO

Ogledali si bomo, kaj je svetloba, kaj jo sestavlja in kako potuje. Izvajali bomo svetlobne eksperimente in se naučili, kakšne vrste svetlobe obstajajo. Lahko vidimo očem nevidno svetlobo? Kakšna je pravzaprav črna svetloba? Kaj se zgodi s svetlobo v ovinkih?

Čas trajanja: 45 min

Svetlo

VRTEČE

V tem znanstvenem šovu se bomo podali v svet vremena. Podrobno si bomo ogledali, kako nastane žled in če res pada iz oblakov. Pripravili različne vrtince, ki jih zna pripraviti mati narava. Tukaj tudi odgovorimo na večno vprašanje – zakaj je nebo modro?.

Čas trajanja: 45 min

Vrteče

Pišite nam

3 + 7 =